ŚniadaniaSosy, dipy i pasty

Pasta z wędzonej makreli

Szybka i łatwa pasta dla fanów wędzonej makreli. Źródło kwasów Omega 3 w wersji bez nabiału. Pastę tę można również zrobić z wędzonego łososia, czy pstrąga – to już kwestia gustu. ♥

SKŁADNIKI:
  • Makrela wędzona – 1 szt.
  • Cebulka – 1 mała szt.
  • Majonez – 2 łyżki
  • Pieprz
  • Cebulka dymka do posypania
PRZYGOTOWANIE:
  1. Makrelę dokładnie obieramy tak, aby nie było żadnych ości i blendujemy ją z majonezem i odrobiną pieprzu.
  2. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do makreli i wszystko razem mieszamy.
  3. Posypujemy cebulką dymką.

Osobiście uwielbiamy połączenie pasty z kiszonym ogórkiem, który bardzo dobrze komponuje się z wędzoną rybą.
Smacznego!

Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close