Sosy, dipy i pasty

Guacamole

Słynny sos meksykański, który bardzo często gości na naszym stole. Prosty, zdrowy, pyszny, pasuje praktycznie do wszystkiego i jest niesamowicie zdrowy. Zachwyca smakiem i kolorem! 🙂

Awokado – źródło witamin E, K, C, PP, B i beta-karotenu.

SKŁADNIKI:
  • Awokado – 1 szt,
  • Papryczka chili – 1 szt.
  • Pomidor – 1 szt.
  • Czerwona cebulka – 1 szt.
  • Czosnek – 1 ząbek
  • Świeża kolendra – kilka gałązek
  • Sok z świeżej limonki – 1 łyżka
  • Sól – do smaku
PRZYGOTOWANIE:
  1. Awokado obieramy i rozgniatamy widelcem.
  2. Dodajemy sok z limonki. Mieszamy.
  3. Bardzo drobno szatkujemy papryczkę chili, pomidora, kolendrę, cebulkę i czosnek. Dodajemy do awokado.
  4. Solimy do smaku.

Smacznego!

Guacamole

Guacamole

Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Przeczytaj również

Close
Back to top button
Close