Sosy, dipy i pasty
Dressing z jagód goji
Mamy dla Was słodko-kwaśny dressing do sałatek naładowany witaminą C. Jagody goji zawierają nawet do 50 razy więcej witaminy C niż pomarańcze. Nazywane są często eliksirem młodości. Są bogate w antyoksydanty i składniki odżywcze. Zawierają 19 aminokwasów. 8 z nich nie jest produkowanych przez organizm ludzki. Goji są bogatym źródłem żelaza, wapnia, cynku, miedzi, fosforu, selenu i germanu, który działa antyrakowo. Dodatkowo stymulują organizm do wytworzenia hormonu wzrostu.
Jak widzisz warto czasem po nie sięgać, gdyż czerpiesz z nich same korzyści. Wspaniale nadają się do sosów, smoothies, dodatków do śniadań, ciast, chleba, czy nawet jako przekąska sama w sobie.
SKŁADNIKI NA DRESSING:
- Jagody goji – 1 łyżka
- Oliwa – 1/4 szklanki
- Sól – szczypta
- Sok z połówki cytryny
- Miód – 1 łyżeczka
PRZYGOTOWANIE:
- Wszystkie składniki na dressing blendujemy.
- Uśmiechamy się do siebie z zadowolenia. 😉