Smoothie i napoje
Jarmużowe Pole
Lubimy zaczynać nasze poranki od zielonego smoothie. Co ciekawe picie zielonych smoothie niweluje u nas zachcianki na kofeinę, dlatego warto dać im szansę. 🙂
Choć jarmuż ma wiele zastosowań, to bardzo lubimy go dodawać do smoothie. Liście jarmużu bardzo łatwo się blendują nie pozostawiając żadnych włókien.
Jak inaczej można wykorzystać jarmuż:
A już wkrótce przygotujemy dla Was przepis na zupkę../salatka-superfoods-z-masowanym-jarmuzem/index.html z liśćmi jarmużu. 🙂
SKŁADNIKI:
- Gruszka – 1 i 1/2 szt.
- Jarmuż – 1 garść
- Siemię lniane – 1 łyżeczka
- Olej lniany – 1 łyżeczka
- Chrollela lub spirulina – 1 łyżeczka
- Woda
PRZYGOTOWANIE:
- Wszystkie składniki blendujemy na kremową konsystencję.
- Jeżeli smoothie jest zbyt gesty, dolewamy odrobinę wody do uzyskania ulubionej konsystencji.
- Najlepiej podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
PRZYGOTOWANIE NA THERMOMIX:
- Do naczynia miksującego wkładamy wszystkie składniki. Miksujemy 1 min/obr. 10.
- Jeżeli smoothie jest zbyt gęsty, dolewamy odrobinę wody do uzyskania ulubionej konsystencji.
- Najlepiej podawać bezpośrednio po przygotowaniu.