
Zdrowy dzieciak
Placuszki bananowo-owsiane
3 składniki, szybkie w przygotowaniu, pyszne, słodkie, bez glutenu, bez cukru. 🙂 Znikają z talerza w mig. Takie placuszki to również świetna przekąska do szkoły. Na zdrowie wszystkim dzieciakom! 🙂
SKŁADNIKI:
- Banany – 2 szt.
- Jajko – 1 szt.
- Płatki owsiane – 1/2 szklanki
- Soda oczyszczona (opcjonalnie) – szczypta
- Olej kokosowy do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
- Banany obieramy, przekładamy do miski i ugniatamy widelcem.
- Dodajemy jajko, płatki owsiane, sodę i mieszamy.
- Na patelni smażymy z dwóch stron placuszki o średnicy około 5 cm.
- Podajemy same lub z ulubionymi owocami, jogurtem naturalnym, czy polane syropem klonowym.
Smacznego!