Zdrowy dzieciak

Placuszki bananowo-owsiane

3 składniki, szybkie w przygotowaniu, pyszne, słodkie, bez glutenu, bez cukru. 🙂 Znikają z talerza w mig. Takie placuszki to również świetna przekąska do szkoły. Na zdrowie wszystkim dzieciakom! 🙂

SKŁADNIKI:
  • Banany – 2 szt.
  • Jajko – 1 szt.
  • Płatki owsiane – 1/2 szklanki
  • Soda oczyszczona (opcjonalnie) – szczypta
  • Olej kokosowy do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
  1. Banany obieramy, przekładamy do miski i ugniatamy widelcem.
  2. Dodajemy jajko, płatki owsiane, sodę i mieszamy.
  3. Na patelni smażymy z dwóch stron placuszki o średnicy około 5 cm.
  4. Podajemy same lub z ulubionymi owocami, jogurtem naturalnym, czy polane syropem klonowym.

Smacznego!

Placuszki bananowo-owsiane

Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również

Close
Back to top button
Close