Śniadaniowe muffinki owinięte boczkiem

Muffinki można jeść też na śniadanie, zarówno te słodkie jak i na słono. Dziś przygotowałyśmy dla Was pyszną, wytrawną wersję z warzywami i boczkiem. Jest to idealne śniadanie kiedy się spieszycie i nie macie po prostu czasu go zjeść. 🙂 Znacie to, prawda? 😉 I tu z ratunkiem przychodzą nasze muffiny. Samo przygotowanie to 3 minutki, a potem same już się robią w piekarniku. Gotowe można zjeść od razu lub spakować w pojemnik i zjeść w drodze do pracy. Przy okazji Twoje dzieci będą też zachwycone – muffinki będą im smakować tak samo jak Tobie. Jest to też super przekąska do szkoły. Na zimno też są pyszne!

Muffinki owinięte boczkiem to też jedno z naszych ulubionych śniadań białkowo-tłuszczowych, a więcej pomysłów znajdziecie tutaj: Śniadania białkowo-tłuszczowe – 10 pomysłów.

Możecie też już teraz wypróbować naszej najnowszej diety białkowo- tłuszczowej, dzięki której podkręcicie metabolizm i spalicie zbędną tkankę tłuszczową. Tą dietą chcemy Wam pokazać, że nie tylko jajka na bekonie to posiłek białkowo-tłuszczowy. 🙂 Więcej na temat diety białkowo-tłuszczowej znajdziecie tutaj: Dieta białkowo – tłuszczowa, czyli jak włączyć turbo spalanie tkanki tłuszczowej? 

DIETA BIAŁKOWO-TŁUSZCZOWA – 7 DNI – KUP TERAZ

 

Muffinki do domu, do pracy, do szkoły – proste i pyszne!

NOWOŚĆ NA NASZEJ STRONIE, która ułatwi Wam organizację i zaoszczędzi czas na zakupy! 🙂 Jak widzisz poniżej, z listy składników, przy wybranych składnikach, można bezpośrednio przejść do sklepu internetowego Ekochatka. 🙂 Jest to nasz nowy partner, a zarazem ulubiony sklep ekologiczny w Krakowie – świetne produkty, wspaniała obsługa i dobre ceny.

Szybkie zakupy z dostawą do domu na terenie całej Polski! 🙂 Serdecznie polecamy!

SKŁADNIKI (6 MUFFINEK):
  • Jajka* – 4-5 szt.
  • Boczek – 6 cienkich plasterków
  • Czerwona papryka – 1/2 szt.
  • Cebulka dymka
  • Soda oczyszczona – 2 szczypty
  • Sól himalajska – szczypta
  • Pieprz – szczypta
PRZYGOTOWANIE:
  1. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180℃.
  2. Formy do muffinek wykładamy na około boczkiem.
  3. Paprykę kroimy w kosteczkę, cebulkę dymkę szatkujemy. Wypełniamy muffinki do 3/4 ich wysokości.
  4. Do miseczki wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sodę oczyszczoną. Mieszamy energicznie, a następnie przelewamy do muffinek, tak aby przykryć warzywa.
  5. Wstawiamy do piekarnika na 15-20 min, aż jajka się zetną.

Smacznego!

Spodobał Ci się przepis? Spróbuj wytrawnych muffinek z komosy ryżowej. 🙂 Pietruszkowe muffiny

*Najlepiej kupować jajka z wolnego wybiegu (na skorupce pasmo numerów ma pierwszą cyfrę 1) lub ekologiczne (pierwsza cyfra to 0 ).

Śniadaniowe muffinki owinięte boczkiem

Jeżeli nie umiesz samodzielnie planować posiłków, a zdrowe odżywianie to ciągle problem, który planujesz rozwiązać – chętnie pomożemy! Sprawdź nasze diety na Thermomix i nie tylko i w końcu zacznij cieszyć się zdrowiem i dobrym samopoczuciem!

DIETY FOOD HARMONY – SKLEP