Śniadaniowe muffinki owinięte boczkiem

Muffinki też można jeść na śniadanie, zarówno te słodkie jak i na słono. Dziś przygotowałyśmy dla was pyszną wytrawną wersję z warzywami i boczkiem. Jest to idealne śniadanie kiedy się spieszycie i nie macie po prostu czasu go zjeść 🙂 znacie to, prawda? 😉 i tu z ratunkiem przychodzą nasze muffiny. Samo przygotowanie to 3 minutki, a potem same już się robią w piekarniku. Gotowe można zjeść od razu lub spakować w pojemnik i zjeść po drodze do pracy. Przy okazji twoje dzieci będą też zachwycone, będą im smakować tak samo jak tobie. Jest to też super przekąska do szkoły. Na zimno też są pyszne.

Muffinki owinięte boczkiem to też jedno z naszych ulubionych śniadań białkowo-tłuszczowych, a więcej pomysłów znajdziecie tutaj: Śniadania białkowo-tłuszczowe – 10 pomysłów 

Możecie tez już teraz wypróbować naszej najnowszej diety białkowo- tłuszczowej, dzięki której podkręcicie metabolizm i spalicie zbędną tkankę tłuszczową. Tą dietą chcemy wam pokazać że nie tylko jajka na bekonie to posiłek białkowo-tłuszczowy 🙂 Więcej na temat diety białkowo-tłuszczowej znajdziecie tutaj: Dieta białkowo – tłuszczowa, czyli jak włączyć turbo spalanie tkanki tłuszczowej? 

DIETA BIAŁKOWO-TŁUSZCZOWA – 7 DNI – KUP TERAZ

 

Muffinki do domu, do pracy, do szkoły – proste i pyszne

NOWOŚĆ NA NASZEJ STRONIE – która ułatwi wam organizacje i zaoszczędzi czas na zakupy 🙂 jak widzisz poniżej w liście składników można bezpośrednio przejść do sklepu internetowego Ekochatka przy wybranych składnikach 🙂 Jest to nasz nowy partner, a zarazem ulubiony sklep ekologiczny w Krakowie – świetne produkty, wspaniała obsługa i dobre ceny.

Szybkie zakupy z dostawą do domu na terenie całej Polski:) Serdecznie polecamy

SKŁADNIKI (6 MUFFINEK):
  • 4-5 jajek*
  • 6 cienkich plasterków boczku
  • pół czerwonej papryki
  • cebulka dymka
  • 2 szczypty sody oczyszczonej
  • sól himalajska
  • pieprz
PRZYGOTOWANIE:
  1. Piekarnik rozgrzewamy do 180℃
  2. Formy do muffinek wykładamy na około boczkiem.
  3. Paprykę kroimy w kosteczkę, cebulkę dymkę szatkujemy. Wypełniamy muffinki do poziomu 3/4.
  4. Do miseczki wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sodę oczyszczoną. Mieszamy energicznie, przelewamy do muffinek, tak aby przykryć warzywa.
  5. Wstawiamy do piekarnika na 15-20 min, aż jajka się zetną.

Smacznego!

Spodobał ci się przepis? Spróbuj wytrawnych muffinek z komosy ryżowej 🙂 Pietruszkowe muffiny

*Jajka najlepiej kupować te z wolnego wybiegu (oznaczone są one na skorupce pasmem numerów – pierwsza cyfra to 1) lub ekologiczne (pierwsza cyfra to 0 ).

Śniadaniowe muffinki owinięte boczkiem

Jeżeli nie umiesz samodzielnie planować posiłków, a zdrowe odżywianie to ciągle problem, który planujesz rozwiązać – chętnie pomożemy! Sprawdź nasze diety na Thermomix i nie tylko i w końcu zacznij cieszyć się zdrowiem i dobrym samopoczuciem!

DIETY FOOD HARMONY – SKLEP