Każdy lubi jajecznice na śniadanie 🙂 my też uwielbiamy i kombinujemy z nią na wszystkie sposoby 🙂 Ten jest wyjątkowy, bo z solą truflową, która nada wspaniały aromat. Jest to składnik, który mamy zawsze w kuchni i używamy kiedy przyjdzie nam ochota na cos innego i wykwintnego. Sól truflowa jest dość droga, ale małe opakowanie wystarcza na długo. Warto mieć ja w swojej kuchni na specjalne okazje 🙂

SKŁADNIKI 2 porcje :
  • 4 jajka
  • 4 pieczarki
  • 1 cebulka
  • cebulka dymka
  • sól truflowa
  • masło klarowane
  • pieprz
PRZYGOTOWANIE:

Cebulkę i pieczarki szatkujemy i podsmażamy na maśle klarowanym doprawiamy solą truflową. Wbijamy jajka, wszystko mieszamy i podsmażamy. Na koniec posypujemy cebulką dymką i pieprzem.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Miłego dnia 🙂