PoradyŚniadania

Jak zrobić bezglutenowe muffiny – pomysły na słono i na słodko

Food Harmony uwielbia muffiny pod każdą postacią, a na naszym blogu zebrało się już kilka ciekawych propozycji. 🙂 Dlaczego kochamy muffinki?

  • Są proste i szybkie w przygotowaniu
  • Idealne na wynos, w podróż, do pracy/szkoły
  • Mogą zastąpić śniadanie
  • Lubią je dorośli i dzieci
  • Można w nich przemycić dużo zdrowych składników
  • W wersji bez glutenu, nabiału i cukru też są pyszne
  • W Thermomix robi się je znakomicie, ale i bez też damy radę 🙂

Do muffinek można wrzucić praktycznie wszystko – na słodko i na słono. Zerknijcie poniżej na nasze ulubione propozycje:

Mamy przyjemność przedstawić Wam nowy projekt, nad którym ostatnio pracowałyśmy. Poznajcie Fit Jarpierwszy w Polsce detoks w słoiku, który daję energię, pomaga schudnąć i chroni jelita. Jeśli szukacie pomysłu na oczyszczenie organizmu trafiacie w dziesiątkę.Ruszyły właśnie zapisy na nasze detoksy. Zamówienia można składać już dziś, a realizacja rusza od poniedziałku 18 stycznia na terenie Krakowa i okoli. Zajrzyjcie do nas i zobaczcie co dla Was przygotowałyśmy. Zamów z Fit Jar

detoks sokowy

Muffinki z batatów – śniadanie na wynos 

Pietruszkowe muffiny z komosy ryżowej

Pietruszkowe muffiny

Chrupiące muffiny bez pieczenia – idealne dla dzieciaków

Chrupiące muffiny bez pieczenia

Dyniowe muffinki z czekoladą 

Dyniowe muffinki

Śniadaniowe muffinki owinięte boczkiem

Śniadaniowe muffinki owinięte boczkiem

Muffiny kawowo-daktylowe – bez jajek

Muffiny kawowo-daktylowe - bez jajek

Pokaż więcej

Food Harmony

Health Coach z Instytutu Zdrowia i Odżywiania w Nowym Yorku

Warto przeczytać

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Back to top button
Close