Paella z komosą ryżową i krewetkami

Aromatyczne, szybkie danie, które robi się praktycznie samo, a smakiem zaskakuje każdego. Idealne jednogarnkowe danie bez bałaganu 🙂

Paella to tradycyjna hiszpańska potrawa robiona z ryżem i owocami morza, a my troszeczkę pokombinowałyśmy i zamieniłyśmy ryż na zdrową komosę ryżową. Najlepsze jest to, że na następny dzień smakuje jeszcze lepiej i można ją wziąć na lunch do pracy.

Kuchnia hiszpańska w wersji fit 🙂

SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
  1. Czosnek, cebulkę, paprykę i pomidory kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na oliwie i maśle klarowanym przez kilka minut. Doprawiamy solą i płatkami chilli.
  2. Dodajemy krewetki, komosę ryżową, mieszamy i wszystko zalewamy bulionem
  3. Gotujemy pod przykryciem około 20 minut, aż komosa napęcznieje i wchłonie bulion. Jeżeli będzie jej wciąż za dużo, odparuj na większym ogniu bez przykrycia.

Życzymy dużo zdrowia i smacznego 🙂 Harmonki

Jeżeli nie wiesz jak skomponować dobrze zbilansowane posiłki w ciągu dnia, skorzystaj z jednodniowego darmowego jadłospisu. Masz pytania? pisz śmiało, chętnie odpowiemy foodharmonydiety@gmail.com

Jednodniowy darmowy jadłospis z Diety Wegetariańskiej na Thermomix

Paella z komosą ryżową i krewetkami

Paella z komosą ryżową i krewetkami

Paella z komosą ryżową i krewetkami

DIETY NA THERMOMIX – TUTAJ

Oferujemy również diety indywidualne na życzenie. Wystarczy do nas napisać i ustalić szczegóły 🙂

FIT WEEKEND – WYZWANIE do LATA