Macie już jakieś propozycje na Wielkanoc  U nas gościć będą sałateczki z jajkami w roli głównej  jest to fajny sposób na przemycenie warzyw na stole Wielkanocnym, w końcu enzymy trawienne będą nam potrzebne. Jajka przepiórcze mają wspaniałe właściwości a do tego wyglądają pięknie 🙂 Sprawdźcie co jeszcze lubimy serwować na Wielkanocnym stole Wielkanocny stół z Food Harmony

Zdrowo, kolorowo, pysznie

SKŁADNIKI (2 porcje):

2 garście roszponka
100g wędzonego łososia
1 czerwona papryka
3 ogórki kiszone
1 awokado
10 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo
DRESSING:
25 ml Oliwa z pierwszego tłocznia
½ łyżeczki miodu
1 łyżeczka musztardy
Sól himalajska
pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Roszponkę dokładnie myjemy i obsuszamy.
Jajka przepiórcze zalewamy zimną wodą i gotujemy około 5 minut.
Z czerwonej papryki wydrążamy środek i kroimy w drobną kosteczkę.
Ogórki kiszone kroimy w plasterki
Awokado przekrajamy na pół za pomocą noża wyciągamy pestkę, kroimy w paseczki i oddzielamy od skórki.
Jajka po ugotowaniu zalewamy zimna wodą i czekamy aż trochę przestygną aby łatwiej się je obierało. Po obraniu przekrajamy na pół.
Łososia kroimy w paseczki i zwijamy na kształt różyczki.
Dresing najlepiej przygotować w blenderze, wystarczy wszystkie składniki zmiksować.
Gotową sałatkę polewamy zaraz przed podaniem doprawiamy solą i pieprzem

Jeśli podobają ci się nasze przepisy zapraszamy do Świata naszych Diet

Sklep Food Harmony