Ciasteczka owsiane

Ciastka, ciasteczka – wszyscy je kochamy! 🙂 Owsiane jeszcze bardziej, bo są bardzo zdrowe, szybkie i łatwe w przygotowaniu. Takie przepisy uwielbiamy, zwłaszcza jeżeli sprawiają radość dzieciakom. 🙂 Super sprawdzają się jako przekąska do szkoły!

SKŁADNIKI:
  • Płatki owsiane (bezglutenowe) – 1 szklanka
  • Banan – 1 szt.
  • Rodzynki – 1 garść
  • Miód – 1 łyżka
  • Olej kokosowy nierafinowany – 1 kopiata łyżka
  • Cynamon – szczypta
PRZYGOTOWANIE:
  1. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 160℃.
  2. Do blendera przekładamy banana, miód, olej kokosowy i cynamon. Blendujemy na gładką masę.
  3. Następnie dodajemy płatki owsiane, rodzynki i mieszamy.
  4. Na blasze piekarnika rozkładamy papier do pieczenia i formujemy okrągłe ciasteczka.
  5. Pieczemy przez 20-30 minut, aż się zarumienią.
    Gotowe!

Ciasteczka owsiane

Ciasteczka owsiane