W końcu udało nam się dostać polskie truskawki! Na nie można czekać cały rok. 🙂 Pyszne, zdrowe i z niskim indeksem glikemicznym. Po prostu warto się nimi zajadać. A lody w sezonie truskawkowym to podstawa. Wystarczy zamrozić trochę truskawek i trzymać na zapas. Te lody to również ulubiony deser wśród dzieciaków. Robi się je ekspresowo i wiecie co w nich jest? 🙂 Samo zdrowie! Bez rafinowanego cukru, naturalne, takie domowe Good Lood! 😉 Spróbujcie również nasze Domowe lody na patyku Egzotyczne lody z mango i ananasa.

„Doskonałe źródło witaminy C

SKŁADNIKI:
  • Mrożone truskawki – 450 g
  • Banan – 1 duża szt.
  • Miód (lub ksylitol) – odrobina
PRZYGOTOWANIE:
  1. Do blendera przekładamy mrożone truskawki. Miksujemy, aż się rozdrobnią.
  2. Dodajemy banana, miód lub ksylitol do smaku. Miksujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Przekładamy do miseczek, podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
PRZYGOTOWANIE NA THERMOMIX:
  1. Do naczynia miksującego przekładamy mrożone truskawki. Miksujemy 15 s/obr. 8. Zgarniamy kopystka ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  2. Dodajemy banana, miód lub ksylitol do smaku. Miksujemy 30 s/obr. 6 stopniowo zwiększając do 9.
  3. Przekładamy do miseczek i podajemybezpośrednio po przygotowaniu.

Fanów naszych przepisów i wszystkie osoby, które chciałyby nauczyć się zdrowo komponować posiłki zapraszamy do zapoznania się z naszymi dietami na Thermomix:

/diety.foodharmony.pl/