Porcja antyoksydantów, zdrowych tłuszczy i białko. Wszystko czego potrzebuje nasz organizm do dobrego funkcjonowania. Idealna kompozycja dla miłośników ryb i pesto będących na diecie paleo lub diecie białkowo-tłuszczowej. Zdrowa micha jako lunch box do pracy lub fit posiłek w domu.

Podobne przepisy znajdziecie w naszej diecie BIAŁKOWO-TŁUSZCZOWEJ

Dlaczego dieta białkowo–tłuszczowa?

  • wspomaga rozpad tkanki tłuszczowej obecnym w diecie białkiem – białkowo-tłuszczowe posiłki przy podwyższonym kortyzolu wywołują rozpad trójglicerydów do wolnych kwasów tłuszczowych, których zdecydowanie łatwiej pozbywamy się z naszego organizmu poprzez ruch i wysiłek fizyczny. Tym sposobem włączamy turbo spalanie niechcianej tkanki tłuszczowej.
  • przyśpiesza metabolizm
  • kształtuje masę mięśniową
  • pomaga osiągnąć finalnie redukcję wagi
  • wykorzystuje energię z białek i tłuszczów – deficyt glukozy sprawia, że komórki zmieniają swój metabolizm i pozyskują energię z ciał ketonowych, powstających z rozpadu tłuszczów. Tym sposobem osiągamy stan ketozy w naszym organizmie.
  • reguluje cukier we krwi
  • pomaga opanować słodkie uzależnienie
  • wpływa korzystnie na mikroflorę jelitową – odcięcie dostępu cukrów powoduje, że szkodliwe bakterie obumierają. Rozwój korzystnej mikroflory jelitowej wspieramy obecnością w naszych dietach naturalnych kiszonek.

NIE CZEKAJ I ZAMÓW DIETĘ JUZ DZIŚ I ROZPOCZNIJ Z NAMI WALKĘ O ZDROWIE

SKŁADNIKI (2 porcje):
  • Jaja kurze – 100 g (2 szt.)
  • Łosoś atlantycki – 200 g
  • Cukinia – 300 g
  • Miks sałat – 100 g
  • Ogórki małosolne – 100 g
  • Masło klarowane – 1 łyżeczka
DRESSING:
PRZYGOTOWANIE:
  1. Jajka gotujemy na miękko. Wkładamy je do zimnej wody obieramy ze skorupek.
  2. Na patelni roztapiamy masło klarowane i układamy na nim łososia. Pieczemy przez kilka minut, aż rybą będzie gotowa. Następnie mięso drobimy na kawałeczki.
  3. Za pomocą obieraczki do makaronów wycinamy z cukinii wstążki na wzór nitek spaghetti.
  4. Ogórki małosolne kroimy w plasterki.
  5. Mieszamy miks sałat, łososia, makaron z cukinii i ogórki małosolne z pesto, a następnie na wierzchu sałatki układamy jajko przekrojone na pół.