Cynamonowe placuszki z kaszy gryczanej

Super szybkie placuszki do przygotowania w mig 🙂 wystarczy tylko namoczyć kaszę gryczana na noc, a na następny dzień wszystko zmiksować i udekorować ulubionymi dodatkami 🙂 u nas z raw czekoladą z awokado i owocami. Placuszki można również posmarować masłem orzechowym, ulubionym dżemem, polać syropem klonowym. Pyszne, zdrowe i ekspresowe 🙂 Takie przepisy kochamy!!!

SKŁADNIKI:

Placuszki:

  • szklanka niepalonej kaszy gryczanej (namoczonej przez noc)
  • płaska łyżeczka soli
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżeczka miodu

Czekolada:

  • 1 banan
  • pół awokado
  • łyżka karobu
  • łyżeczka kakao
  • 2 łyżki miodu lub syropu z agawy
PRZYGOTOWANIE:

Kasze moczymy przez noc, następnie odcedzamy wodę i miksujemy z resztą składników na gładką masę. Konsystencja powinna być mniej więcej taka jak na naleśniki.

Na rozgrzanej patelni smażymy bez tłuszczu placuszki. Wielkość zależy od ciebie 🙂 My lubimy takie o średnicy około 8-10 cm.

Czekoladę przygotowujemy miksując na gładki krem wszystkie składniki.

Każdy placuszek smarujemy czekoladą i dekorujemy owocami, orzechami, żurawiną itd..
Tu kombinacji jest wiele, trochę fantazji się przyda 🙂

Smacznego.

Cynamonowe placuszki z kaszy gryczanej

Cynamonowe placuszki z kaszy gryczanej

Cynamonowe placuszki z kaszy gryczanej