To ostatnie odkrycie zawładnęło naszymi sercami. Mało kto lubi jeść samą pietruszkę, a frytki na pewno tak:) W tym wydaniu nie uwierzycie jak pysznie mogą smakować. Lekko przypieczone nabierają słodkiego smaku, a przyprawy dodają wspaniałego aromatu. Z domowym majonezem, na kanapie przed telewizorem, zafundujesz sobie i domownikom smakowity wieczór 🙂

Pietruszka – źródło witaminy A, C, wapnia, żelaza, magnezu i potasu

SKŁADNIKI:
  • 6-7 pietruszek
  • oliwa z oliwek
  • rozmaryn
  • tymianek
  • oregano
  • sól
  • pieprz
PRZYGOTOWANIE:

Rozgrzej piekarnik do 180℃.

Każdą pietruszkę przetnij na pół a następnie, połówki na paski szerokości około7 mm. Wspaniałą wiadomością jest to że nie trzeba ich obierać, ze skórką smakują jeszcze lepiej 🙂
Rozłóż frytki równomiernie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą z oliwek. Posyp obficie przyprawami. Dodaj soli i pieprzu wedle uznania.

Piecz około 15-20 minut z termoobiegiem. W międzyczasie zamieszaj. Frytki maja być rumiane, lekko spieczone, z chrupiącą skórką.