Mini Tarty Limonkowe - Food Harmony

Można jeść je oczami 🙂 Te pyszne, lekko kwaśne tarty na chrupkim spodzie, to świetny pomysł na deser, który przechowuje się w zamrażarce. Dzięki temu można po nie sięgnąć kiedy tylko przyjdzie nam ochota na deser 🙂 Awokado + limonka to idealne połączenie 🙂 Choć są lekko kwaśne, wyjątkowo zasmakowały dzieciakom!

Można jeść je oczami ❤❤❤

SKŁADNIKI: (10 SZTUK):

Spód:

  • 70 g wiórek kokosowych
  • 30 g orzechów (dowolny mix)
  • 2 łyżki masła migdałowego

Masa:

  • 2 dojrzałe awokado
  • sok z 2 limonek
  • 3-4 łyżki syropu z agawy
  • kiwi do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:

Zaczynamy od spodów na mini tarty. Wszystkie składniki blendujemy , tak aby się połączyły. Do każdej foremki na muffinkę wkładamy trochę „ciasta” i ugniatamy spód o grubości 0,5 cm.
Wkładamy do lodówki.

Masę przygotowujemy również miksując wszystkie składniki na gładki krem.
Wykładamy na wcześniej przygotowane spody w foremkach, dekorujemy plastrem kiwi i wkładamy do zamrażarki na minimum 2 godziny. My używamy Thermomix do miksowania 🙂

Wyjmujemy około 15 minut przed podaniem.

Smacznego 🙂

 

Mini Tarty Limonkowe - Food Harmony

Mini Tarty Limonkowe - Food Harmony

Mini Tarty Limonkowe - Food Harmony


Zobacz diety na Thermomix: