Bezglutenowy omlet kokosowy

Omlet to jedno z ulubionych śniadań. Szybki, prosty, super pulchny. Idealny dla całej rodziny. Dzieciaki za nim szaleją 🙂 Można podawać go z wszystkim co lubicie. W tym przepisie nasza ulubiona wersja z malinami i bananami ❤❤❤

Ulubiony start dnia

SKŁADNIKI:
  • 2 jajka
  • łyżka mąki kokosowej
  • szczypta soli
  • 2 szczypty sody oczyszczonej
  • olej kokosowy do smażenia
  • ulubione owoce i dodatki
PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki przekładamy do blendera i miksujemy kilka sekund. Ciasto ma wyjść troszkę gęstsze niż naleśnikowe. Smażymy na oleju kokosowym z obu stron.
W naszej wersji podajemy posmarowane domowym dżemem brzoskwiniowym, z bananami, malinami, płatkami migdałów i wiórkami kokosowymi. Skrapiamy lekko miodem lub syropem z agawy.
Palce licać 🙂

Bezglutenowy omlet kokosowy

Bezglutenowy omlet kokosowy

Bezglutenowy omlet kokosowy