Muffinki – kto się potrafi im oprzeć 🙂 W naszej wersji przemycimy mango i brzoskwinie, aby smak był jeszcze lepszy 😉 Muffinki to świetny deser, ale także przekąska do pracy, czy nawet szybkie śniadanie. Dzieciaki je uwielbiają ♥

SKŁADNIKI (8 sztuk):
  • 200 g mango
  • 50 g brzoskwiń
  • 2 jajka
  • 150 g mąki owsianej bezglutenowej
  • 4 łyżki miodu
  • łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
PRZYGOTOWANIE:

Piekarnik rozgrzewamy do 180℃.

Mango i brzoskwinie obieramy i przekładamy do blendera. Dodajemy jajka. Miksujemy.

Następnie dodajemy mąkę, miód, proszek do pieczenia i sodę. Wszystko razem dokładnie mieszamy lub miksujemy na średnich obrotach.

Masę przekładamy do foremek. Pieczemy 25-30 minut.

Muffinki najlepiej podawać z: kokosowa bita śmietanka